in

Bijzonder: Amerikanen zijn jaloers op dit ‘talent’ van Nederlanders

Amerikanen zouden weleens een voorbeeld kunnen nemen aan de nuchtere Hollanders. Hier zijn zij jaloers op.

Nederlanders beschikken over een talent wat veel andere nationaliteiten niet hebben: je kunt lekker niksen. Even helemaal niets doen. Lekker bankhangen, een filmpje kijken of in de tuin zitten. Dat vinden wij misschien erg normaal, maar dat geldt niet voor Amerikanen. Zij hebben hier helemaal geen tijd voor. Althans, dat vinden zij.

Op de Amerikaanse site Time stond hiervoor een artikel, genaamd: “Niksen is the Dutch Lifestyle Concept of Doing Nothing- And You’re About to See It Everywhere.”

Zijn wij getalenteerde nietsdoeners?

Het zal niemand ontgaan zijn dat we ook in ons land steeds vaker te maken hebben met psychische klachten als burn-outs en overspannenheid. Dit ontstaat onder andere door een te hoge werkdruk en stress. Echter denken ze daar in andere landen wel anders over: ze vinden ons getalenteerde nietsdoeners. Amerikanen mogen, als het aan Time ligt, weleens een voorbeeld aan ons nemen.

Trend

Als je het Amerikaanse artikel leest spreekt men hier over trends. Eerdere besproken trends waren het Deense ‘hyggen’ en het Zweedse ‘lagom’. Onder de definitie ‘niksen’ verstaan de Amerkanen dat dit niets doen is zonder enig nut. De rest van de wereld zou echter een voorbeeld aan de Nederlanders kunnen nemen. Veel mensen hebben last van stressklachten en niks doen wordt vaak gezien als een goede remedie. Echter zijn er ook nadelen volgens Time. Als je te lang niets doet zou je te maken kunnen krijgen met een verhoogde hartslag en ook slaapproblemen kunnen optreden.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Een kat (!) gaat viraal op TikTok met filmpjes over koken

Brandweervrouw redt een weerloos hertje uit de vlammenzee