in

Dit stel maakt een woning van een duikboot

Dit moet je zien: een stel maakt een woning van een duikboot. Dat is erg knap gedaan.

Dit stel is creatief en handig. Daarover zullen de meningen ongetwijfeld niet verschillen. Als jij de binnenkant van deze duikboot ziet zal je je vast verbazen. Van een oude graansilo maakte het duo een knalgele duikboot met daarin een bijzondere woning. Dit bijzondere huisje staat nu in een groene omgeving: in de achtertuin van het stel. Eigenaren Keith en Jen vertellen graag meer over het bijzondere huisje.

Van droom tot werkelijkheid

Zelf een duikboot maken: niet iedereen doet het zomaar even. Je moet het maar verzinnen. Voor Keith was het idee een ingeving. Hij zat in een café en bedacht het van de ene op de andere dag. Hardop zei hij: ‘ik ga een gele duikboot maken’. Zo laat hij in een interview weten aan Living Big in a Tiny House. Keiths kinderen schaamde zich in eerste instantie voor de opmerking in het café, maar inmiddels is dat wel anders. Eigenaren Keith en Jen gingen ermee aan de slag.

Een half jaartje later vonden zij een tweedehands graansilo die voor een spotprijs te koop stond. Het duo kocht deze oude graansilo en dit werd de basis van hun gele duikboot. De vorm had wel wat weg van een duikboot en dus konden zij aan de slag met het project.

Zelf klussen

Keith beschikt over een technische achtergrond en kon dus ook goed klussen. Hij gebruikte en recyclede diverse losse onderdelen van de silo. Daarmee kon hij de duikboot maken. Hij heeft het ook helemaal zelf bedacht. Stap voor stap kreeg de duikboot vorm en na een jaar klussen was hij dan ook klaar.

Bed & Breakfast

De duikboot staat nu in de achtertuin van het stel. Zij hebben een bosrijke achtertuin en de duikboot staat er goed tussen. Een knalgele duikboot valt natuurlijk wel op. Je kunt het huisje nu ook boeken als Bed & Breakfast. Wil je graag weten hoe de duikboot vanbinnen eruitziet? Hieronder vind je de foto’s.

Beatles en zeemonsters

Het interieur is erg bijzonder te noemen. Het betreft immers een gele duikboot en de woning heeft verschillende verwijzingen naar The Beatles. Immers, de ‘Yellow Submarine’ is een nummer van de band. De Bed & Breakfast is verder helemaal ontworpen in een marinestijl. Het zeethema komt terug in diverse elementen. Hierbij kan je denken aan ronde raampjes, scheepsbellen, stuurwielen, een ouderwets duikmasker en diverse andere leuke details. Veel spullen heeft Keith goedkoop weten aan te schaffen bij tweedehands winkels of kringloopwinkels.

Getransformeerd tot complete woning

Inmiddels is de woning omgetoverd tot een complete woning. Er zijn talloze decoraties aanwezig en ook is de woning erg praktisch. Immers is er ook een keuken, een zithoek, een slaapkamer en zelfs een badkamer. De badkamer bevindt zich aan de punt van het uiteinde. Er is zelfs een douche aanwezig. De douchebak is overigens gemaakt van een oude koffer. Keith heeft daarmee echt gebruikgemaakt van allerlei oude onderdelen die hij kon bemachtigen.

Groot stuk speelgoed voor volwassenen

Inmiddels is het simpelweg een groot stuk speelgoed geworden. Keith en Jen kijken dan ook met veel plezier terug op het project. Beiden zijn erg tevreden met het resultaat. Zij hadden geen idee of alles bij elkaar zou passen, maar het is allemaal erg mooi geworden.

Voor het stel voelt het alsof zij een groot stuk speelgoed in de tuin hebben staan. Het doet hen denken aan hun jeugd en zij vinden het onwerkelijk dat dit in hun tuin staat. Dit is een uniek project en ze zijn er dan ook erg trots op. Ook B&B-gasten zijn te spreken over de creatie van het stel.

Bekijk hieronder ook de video van deze prachtige woning. Het filmpje duurt circa een kwartiertje, maar dit is de moeite echt waard.

&feature=emb_logo

Vind jij dit ook een bijzonder project? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Pizzabezorgers horen dagenlang niets van hun trouwste klant en slaan direct alarm

Bijzonder: dit koppel met Downsyndroom is al 22 jaar samen!