in

Vier jongens starten een Ierse dans – het wordt geweldig als de vijfde erbij komt

De Ierse dans is erg bijzonder te noemen. Deze vijf jongens laten een perfecte uitvoering zien.

Ieder land heeft wel zijn eigen tradities en culturele bijzonderheden. Zo hebben landen hun eigen taal, tradities, gastronomie en dansen. Ook in Ierland heeft men een speciale dans. Dit is een beroemde en typische dans.

Wereldwijd populair

De Ierse dans is niet alleen populair in Ierland zelf: ook daarbuiten smult men ervan. Deze dans is onder andere gepopulariseerd door groepen zoals Lord of the Dance en Riverdance, onder leiding van Mickael Flatley. Men noemt de dans ook wel step dance. Het wordt hierbij uitgevoerd op traditionele muziek uit Ierland. De Ierse dans is erg populair in Ierland en gaat terug tot in de 17e eeuw. Men kent de dans dus al wat langer dan vandaag.

Kampioenschappen Ierse dans

Iers dansen is erg fysiek. Niet voor niets worden er dan ook wedstrijden gehouden. In de video hieronder kan je een team zien die deelneemt aan een wedstrijd. Dit vond plaats op het Irish Dance Championship in Dublin. Dansers uit meer 20 verschillende landen kwamen hier samen. Men kwam het publiek en de juryleden vermaken. Alle teams hadden de ambitie om een prijs te winnen.

Fusion Fighters

Er was een groep die er erg uitsprong: Fusion Fighters. Zij zetten de zaal op zijn kop. Hun voetenwerk is prachtig en ook origineel. Men bood het publiek en de jury een perfect gesynchroniseerde uitvoering. Dat leverde natuurlijk prachtige beelden op. Je kunt de beelden hieronder bekijken. Het filmpje duurt iets langer dan drie minuten.

&feature=emb_logo

Vind jij dit ook een leuke video? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Trainer neemt een auto vol met dieren mee naar het strand

Ook het vijfde kind wordt een meisje: vader reageert wanhopig