in

Deze dieren krijgen praatjes na het eten van deze maiskolf

Deze bijzondere dieren krijgen een maiskolf. Vervolgens beginnen deze dieren ineens praatjes te krijgen.

Het dier in het filmpje is in feite een oerzon. Dit is een knaagdier uit de familie der stekelvarkens van de Nieuwe Wereld. Een oerzon wordt ook weleens het Noord-Amerikaanse boomstekelvarken genoemd.

Het is echt een nachtdier. Ondanks zijn gewicht kan een oerzon goed klimmen en beweegt hij zich traag en voorzichtig door de bomen heen. Met de lange klauwen houdt hij zich vast aan de spleten in de boomschors. Ook de stekels aan de onderzijde van de staart voorkomen dat de viervoeter naar beneden glijdt.

Echter valt het dier met enige regelmaat uit een boom. De kans is zelfs circa 35 procent dat een oerzon uit een boom valt. Veel skeletten van de dieren hebben dan ook botbreuken. Met de staart klimt het dier omlaag uit een boom. De staart is dan ook erg belangrijk voor de oerzon. Op de grond beweegt het dier zich ongemakkelijk, traag en waggelend voort. Het dier kan overigens ook uitstekend zwemmen.

De oerzon uit de onderstaande video is in ieder geval razend enthousiast. Deze video is ook al miljoenen keren bekeken op YouTube. Een oerzon houdt echt van mais en dat is wel te zien in de onderstaande video. Het dier wordt er namelijk erg gelukkig van. Bekijk de onderstaande beelden maar eens. Dit filmpje duurt iets langer dan een minuutje en erg is leuk om te zien.

&feature=emb_logo

Vind jij dit ook een leuke video? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Vrouw probeert haar hond uit het zwembad te halen – de hond denkt hier anders over

Brandwonden kunnen sneller genezen door dit trucje