in

Zwerfhondje doet mee aan een marathon: nu heeft hij een nieuw baasje

Raar maar waar: dit zwerfhondje doet mee aan een marathon. Zodoende vindt hij eigenhandig een nieuw baasje.

Sommige honden en katten hebben geen baasje. De arme dieren zwerven dan maar een beetje rond en moeten steeds weer op zoek naar nieuw voedsel. Het is natuurlijk geen prettig bestaan voor de dieren. Deze zwerfhond nam daarom het heft in eigen pootjes. Hij ging zelfstandig op zoek naar een nieuw baasje.

Dion Leonard

Dion Leonard (Schotland) is een duurloper die ultramarathons rent. Deze marathons kunnen soms wel honderden kilometers lang zijn. Dion deed eens mee aan een ultramarathon van maar liefst 250 kilometer. Dat was ook nog eens in de Gobiwoestijn in China. Gedurende de eerste dag had de duurloper direct in de gaten dat hij niet alleen liep. Een puppy rende steeds met hem mee. Wat de puppy vervolgens deed zag de Schot niet aankomen.

Puppy

De puppy had namelijk een flinke conditie: hij rende de gehele dag met de Schot mee. Ook de tweede dag was de trouwe puppy weer van de partij. Als een mascotte liep hij af en toe voor Dion uit. Dion zorgde er uiteraard voor dat zijn trouwe buddy drinken en eten kreeg. Toen het hondje ook de tweede dag de finish haalde was Dion echt verkocht. Hij besloot hem te adopteren en noemde hem Gobi, vernoemd naar de Gobiwoestijn. Aangezien Gobi ook 160 kilometer heeft meegelopen heeft ook hij een medaille gekregen. Leonard heeft Gobi geadopteerd en nu wonen ze samen in Schotland. Wat een leuk verhaal!

Bekijk de onderstaande beelden maar eens. Het is een ontzettend snoezig hondje.

&feature=emb_logo

Vind jij dit ook een leuk verhaal? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Dit duo is ontzettend schattig: bekijk de foto’s maar eens!

Vrouw probeert haar hond uit het zwembad te halen – de hond denkt hier anders over