in

Duitse Herder met dwerggroei lijkt nog steeds op een puppy

Deze Duitse Herder heeft dwerggroei en lijkt daardoor nog steeds op een puppy. Dat levert schattige foto’s op.

Misschien wist je dit wel helemaal niet, maar ook onder dieren kan dwerggroei voorkomen. Deze Duitse herder genaamd Ranger ziet eruit als een puppy, maar is al maar liefst twee jaar oud. Duitse herders worden normaalgesproken vrij groot, maar Ranger blijft vooralsnog klein. Ranger zal ook niet meer groter worden.

Zijn baasje maakt dat echter niets uit. Ondanks dat Ranger een lastige start had in het leven, is het beestje nu erg gelukkig. Samen met zijn baasje zijn zij erg actief op Instagram!

Een lastig begin

Toen de baasjes het hondje ophaalden bij de fokker wisten zij nog niet dat Ranger dwerggroei had. Wel was Ranger duidelijk kleiner dan de andere honden uit het nest. Echter had dat te maken met een parasiet. In de weken daarna lukte het de baasjes om Ranger parasietvrij te krijgen. Er was een ernstige infectie in zijn nek aanwezig, maar gelukkig kreeg men dit onder controle.

Bekijk de onderstaande foto maar eens van de schattige Ranger:

Dwerggroei

Toen Ranger weer helemaal gezond was viel het zijn baasjes op dat hij niet goed groeide. Na een aantal maanden zagen ze een aantal flinke veranderingen. Zo wilde Ranger niet meer goed eten en viel hij ook nog eens af. Tijdens een onderzoek bij de dierenarts kwam naar voren dat Ranger hypofysaire dwerggroei heeft. De viervoeter kreeg medicijnen en een speciale shampoo en voelde zich vervolgens weer beter. Hij kreeg zijn vacht weer terug en had geen droge huid meer.

View this post on Instagram

besties ❤️ •merch link in bio 😍 • • • #gsdofinstagram #gsd #gsdpuppies #gsdforever #gsdpuppy #gsdphotos #gsdlove #gsdstagram #gsdforever #gsdgram #gsdpics #germanshepherd #carride #bestfriends

A post shared by Ranger (@ranger_thegshepherd) on

Ranger is gelukkig

Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht is gebleken dat dit syndroom verscheidene gezondheidsproblemen kan ontwikkelen. Dit komt voornamelijk voor bij Duitse herdershonden. Doorgaans worden deze honden niet ouder dan vijf jaar. Ranger heeft inmiddels ontzettend veel volgers op Instagram en zijn fans maken zich dan ook zorgen. Men vraagt zich bijvoorbeeld af of hij geen pijn heet. Zijn baasje maakt zich gelukkig geen zorgen en geeft aan dat Ranger gezond is. Hij vindt het erg leuk om buiten te spelen en dat doet zijn baasje dan ook zoveel mogelijk met hem. Hij speelt ook graag met zijn andere vriendjes. Bekijk de foto maar eens:

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Bekijk deze unieke video: dit stel is al 85 jaar samen!

Honden worden erg blij als zij deze man zien – en dat is niet voor niets