in

Bijzondere beelden: deze olifant achtervolgt een fietser

Deze olifant is op iets uit en achtervolgt een fietser. Dat doet deze olifant niet zomaar!

Het hart van een olifant is maar liefst 60 keer groter dan dat van een mens. Misschien zijn de gevoelens van olifanten daardoor ook wel 60 keer zo groot! Olifanten zijn namelijk familiegeoriënteerde dieren en leven graag in een kudde. Alle kinderen worden opgevoed door de ouders, maar ook door broers, zussen, ooms, tantes en andere familieleden. Het is dus een big happy family.

De familiebanden van olifanten zijn levenslang. Jonge olifanten kunnen daardoor erg dichtbij andere familieleden komen. De dieren kunnen daardoor ook goed met elkaar bevriend raken en zijn daardoor soms onafscheidelijk.

Als er een jong bedreigd of gewond raakt zullen de andere olifanten hem of haar beschermen en geruststellen.

Als een reiziger op zijn fiets langskomt, komt hij volgens deze olifant toch iets té dichtbij. De olifant aarzelt niet en jaagt de man weg! Het dier achtervolgt de man heel eventjes. Dat is echter niet de enige reden.

YouTuber Jasopraka Debdas filmde een moment waarbij een groep olifanten de weg over wilde steken. De grootste olifant zorgt voor een blokkade op de weg waardoor de rest van de familie veilig kan oversteken. Dat heeft deze olifant erg knap gedaan.

Bekijk de onderstaande beelden maar eens. Dat is echt prachtig om te zien! Het filmpje duurt slechts 43 seconden.

&feature=emb_logo

Vind jij dit ook een leuke video? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Deze hond merkt een grote doos op bij de deurmat en herkent de geur direct

Deze katten liggen rustig te slapen totdat hun baasje iets roept!