in

Dit gezin gebruikt al 35 jaar lang dezelfde (echte) kerstboom!

Dit gezin is erg zuinig op de spullen: zij hebben hun echte kerstboom al 35 jaar lang. De kerstboom is nog steeds in redelijke staat.

Deze kerstboom is nog in redelijk staat. Natuurlijk is een nieuwe kerstboom mooier, maar voor zijn leeftijd ziet de boom er zeker nog goed uit. Dit gezin hoeft niet ieder jaar weer opnieuw een kerstboom te kopen. Zij gebruiken hun kerstboom namelijk al 35 jaar lang. Je kunt natuurlijk ook een neppe kerstboom kopen, maar zij hebben gekozen voor deze oplossing.

Dit Amerikaanse gezin kocht hun kerstboom 35 jaar geleden en zij weten de boom goed te onderhouden. Ieder jaar tuigen zij de kerstboom weer opnieuw op. En dat doen zij met veel liefde! Het is niet alleen kostenbesparend, maar het is ook nog eens goed voor het milieu.

Een kerstboom uit de jaren 80

Dit gezin kocht deze kerstboom in het jaar 1983 in Californië. Zij tuigden de boom op en de boom was naar wens. De versiering zag er goed uit en zij besloten daarom om de boom te houden. Het gezin koos ervoor om de boom in de tuin te planten. Daar bleef de kerstboom ook erg mooi, want ieder jaar pasten zij hetzelfde trucje toe. Ieder jaar halen zij de kerstboom weer uit de tuin en na de kerst gaat de kerstboom weer terug in de tuin. Dat gebeurt dus nu al 35 jaar lang.

De staat van de kerstboom

Eerlijk is eerlijk: je ziet dat het geen nieuwe kerstboom meer is. Vader Joe besloot daarom om de kerstboom eens een make-over te geven. Zo knipte hij een stuk van de bovenkant af, omdat de boom te groot werd. In de lengte groeit de boom nu niet meer, maar nog wel in de breedte. De boom ziet er daarmee uit als een struik, maar dat vindt het gezin niet erg.

35 jaar

Alhoewel de boom niet meer als nieuw lijkt, is het nog steeds een keurige boom. De boom heeft voor veel sentimentele waarde voor het gezin. Zij zouden de boom dus ook niet willen inruilen voor een mooiere boom. De boom wordt dan ook goed verzorgd: er wordt voldoende water gegeven en verpotten is ook erg belangrijk. Misschien houdt de boom het nog wel 35 jaar vol: wie zal het zeggen?

Ben je benieuwd naar de staat van de kerstboom? Bekijk dan de onderstaande video. Dat is erg bijzonder om te zien:

Vind jij dit ook een leuk verhaal? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Deze trein is prachtig gedecoreerd voor de kerst!

Vuilnisophaler krijgt hulp van dit kindje – dit zijn prachtige beelden!