in

Complottheorie: op deze datum vergaat de wereld

Volgens diverse complottheorieën vergaat de wereld op deze datum. Geloof jij hierin?

Complottheorieën en theorieën over het einde van de wereld circuleren al tientallen jaren op het internet. Eerder werd voorspeld dat wereld zou vergaan op 21 december 2012, omdat de Mayakalender toen eindigde. Gelukkig bleek dat allemaal mee te vallen, want de wereld is er vandaag de dag nog. Wat is dan de écht datum dat de wereld vergaat? Volgens deze complottheorie is dat al zeer spoedig. Volgens de theorie hebben we niet zo lang meer te gaan!

Wederopstanding Jezus

De theorie werd geschreven End Times Prophecies. Dit is een website welke zich gespecialiseerd heeft op bijbelstudies. De website-eigenaren zijn ervan overtuigd dat Jezus Christus zal herrijzen op aarde. Ook komt er dan een einde aan de wereld. Bij de tweede komst van Jezus Christus zal de wereld omkantelen. Dat zal zorgen voor een catastrofale mondiale aardbeving waardoor de aarde verwoest raakt.

Bijbelverzen

De uitspraken van de website-eigenaren zijn gebaseerd op verzen uit de Bijbel. Men noemt onder andere de Openbaringen 6:12. Hier staat geschreven: ‘’Er was een gewelddadige aardbeving en de zon werd zwart (…) en de maan draaide helemaal.’’

Echter is, tot op heden, nog nooit een voorspelling uitgekomen. Wetenschappers geven echter aan dat het logisch is dat sommige mensen geloven in deze voorspellingen. Vooral hoogopgeleide mensen zoeken naar antwoorden op hun levensvragen.

Geloof jij hierin? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie en start de discussie! 

Je hond stilhouden tijdens het knippen van de nagels? Zo doe je dat!

Man valt vrouwen lastig op straat – totdat zijn moeder zich er gaat bemoeien