in

Duiker doet schokkende ontdekking bij een walvishaai

Een duiker wordt benaderd door een walvishaai, maar snapt niet direct wat het dier van hem wil. Dan komt hij dichterbij en ontdekt hij iets vreselijks.

Een groep duikers maakten iets bijzonders mee toen men aan het duiken was voor de kust van Mexico. Men kwam een enorme walvishaai tegen en ontdekten iets bij het dier.

De walvishaai is de grootste levende kraakbeenvis. Deze dieren zijn een bedreigde diersoort en het is dus ook maar zeldzaam als je deze dieren tegenkomt. In de wereld zijn er nog maar 1.000 geregistreerde exemplaren. Ondanks dat dit een bedreigde diersoort is wordt er helaas nog wel volop gevist op deze dieren.

Je zult dus nooit zomaar een walvishaai tegenkomen. Toch kwamen deze duikers het unieke dier tegen. Dit was echter wel een erg bijzondere ontmoeting.

De walvishaai was namelijk in nood: het arme dier zat verstrikt in een vissersnet. De duikers bedachten zich niet en besloten om het dier te redden. Ze sneden het net los met behulp van hun messen. In minder dan een minuutje tijd was het net verwijderd en kon het dier weer verder zwemmen. De walvishaai had een diepe wond in de huid, dus het net zal ongetwijfeld al enige tijd aan het dier vasthangen.

Bekijk de onderstaande video maar eens van deze spectaculaire reddingsactie. Het filmpje duurt circa twee minuten.

Vind jij dit ook een goede reddingsactie? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Video: zo ervaar je de wereld met autisme

Man vraagt zijn vriendin ten huwelijk in de dierentuin – later blijkt er iemand mee te kijken!