in

Deze vrouw en leeuw hebben een wel heel bijzondere band

Het is natuurlijk altijd prachtig om te zien als mens en dier een goede band met elkaar hebben. Dit is daar een goed voorbeeld van.

Leeuwen zijn erg mooie dieren. Ze zijn bijzonder snel, zijn erg sluw en bovendien ook erg sterk. Het mannetje ziet er erg indrukwekkend uit, maar ook het vrouwtje ziet er leuk uit. De vrouwtjes verrichten zelfs meer werk tijdens het jagen. Leeuwen leven altijd in groepsverband en ook de leeuwinnen gaan met enige regelmaat op jacht.

Inmiddels gaat het, helaas, niet zo goed met de leeuw. In 2012 waren er nog maar circa 32.000 levende leeuwen. Steeds meer leeuwen worden in gevangenschap gehouden, zoals bijvoorbeeld in een dierentuin. Enerzijds is dat goed, maar aan de andere kant ook niet. In het wild hebben zij immers meer vrijheid, maar daar worden zij ook weer bedreigd. Ook zorgen de leeuwen zelf voor ‘schade’, omdat zij immers ook op jacht gaan naar vee.

Genoeg achtergrondinformatie over de leeuwen: wij willen je iets moois laten zien. In de onderstaande video kan je namelijk zien dat Or Lazmi een prachtige band heeft met deze leeuw. Zij heeft vier leeuwen opgevoed sinds zij kleine welpjes waren. Zij wordt gezien als de leider door de leeuwen en zij hebben dan ook bijzonder veel respect voor haar.

Dat is een prachtige band tussen mens en dier. De leeuwen zijn ook onderdeel van een speciaal project van haar. Zij wil graag aantonen dat dieren die interactie hebben gehad mensen ook nog prima weer in het wild kunnen leven.

Bekijk de onderstaande video maar eens. Het filmpje duurt vier minuten en is echt prachtig om te zien.

Vind jij dit ook een leuke video? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Auto’s die te hard rijden langs je woning? Dit is de oplossing!

Moeder heeft haar zoon verloren en hoort dan dít op de radio