in

Gepest autistisch jochie moet wéér alleen eten. Tot hij bezoek krijgt van een football-speler!

Dit autistische jochie wordt helaas gepest op school en tijdens de lunch komt niemand bij hem zitten. Nu luncht hij echter met deze bekende football-speler!

Autisme is een ingewikkelde stoornis. In het medische landschap is het nog niet helemaal bekend hoe dit nu ontstaat. Er zijn meerdere autistische aandoeningen en het is lastig om dit te onderzoeken.

Autistische kinderen worden vaak niet begrepen door hun klasgenoten. Een kind raakt daardoor ook min of meer verwijderd van zijn klasgenoten en kan daardoor erg eenzaam raken. Dat is natuurlijk erg verdrietig, want ook kinderen met autisme hebben natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes nodig. Het is ook erg frustrerend voor ouders om dat te zien.

Ook de Amerikaanse Bo Paske heeft autisme. Het arme jochie wordt gepest en zit altijd alleen te eten tijdens de lunch. Zijn moeder Leah Paske heeft hier veel verdriet. Toen kreeg haar zoontje echter bezoek van een bekend persoon: een football-speler.

Travis Rudolph is een bekendheid in de Verenigde Staten. Hij is een van de beste football-spelers in het land. Onlangs bezocht hij de school waar Bo Plaska zijn lessen volgt. Op dat moment zat de jongeman alleen te lunchen en toen liep er plotseling een bekende atleet in de schoolkantine.

Zijn oog viel direct op de eenzame jongeman. Hij bedacht zit niet en vroeg of hij tegenover Bo mocht zitten. Bo stemde natuurlijk toe en samen nuttigden zij hun lunch. Travis vond het ontzettend leuk om te lunchen met Bo. Hij vertelde dat hij elke dag wel met deze jongeman zou willen lunchen en noemde hem zelfs een ‘cool jochie’.

De moeder kreeg een foto toegestuurd op haar smartphone en was natuurlijk blij verrast. Ze postte een emotioneel bericht op Facebook waar zij de rugbyspeler bedankte. Bekijk de onderstaande Facebook-post maar eens:

Several times lately I have tried to remember my time in middle school, did I like all my teachers, do I even remember…

Posted by Leah Paske on Tuesday, August 30, 2016

Vind jij dit ook een mooi verhaal? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Slimme wasbeer vindt manier op voedsel te scoren!

Deze eend neemt met haar baby eendjes de kortste route. Gelukkig nam de camera alles op!