in

Eigenaren van hamsters opgelet: dit artikel moet je lezen

Heb jij thuis een hamster? Dan is het belangrijk dat je dit artikel leest, want hier lees je een belangrijke waarschuwing.

Op jaarbasis worden er zo’n 500.000 hamsters verkocht in Nederland. Veel hamstereigenaren zijn zich ergens echter niet van bewust. Zo had een gezin hun hamster bijna begraven, omdat zij dachten dat het arme diertje dood was. Toch bleek dat helemaal niet te zijn: want hun hamster was namelijk in winterslaap!

Winterslaap

De Britse vrouw Lisa Goodman was ervan overtuigd dat haar hamstertje was overleden. Het arme dier bewoog niet meer in zijn hok en zij wilde hem daarom maar begraven. Echter bleek hamster Fudge in een diepe winterslaap te zijn. Lisa had haar hamster dus bijna levend begraven! Veel mensen verwachten niet dat een tamme hamster ook in winterslaap kan komen, maar toch is dat wel gebruikelijk. En geef de hamsters ook eens ongelijk!

Spaarstand

Dierenarts Peter Klaver vertelde aan het Algemeen Dagblad (AD) hoe het kan dat een hamster in winterslaap raakt. Zodra er flinke temperatuurschommelingen zijn, gaat een hamster in een soort van spaarstand. Hierbij gaan de hartslagen en hun stofwisseling omlaag en dit kan wel enkele maanden duren. Volgens dierenarts Jeffrey de Gier kan je gemakkelijk herkennen of een dier nu in winterslaap is of overleden is. Hij vertelde aan RTL Nieuws: ‘Hamsters worden koud tijdens de winterslaap, maar worden niet stijf’. Volgens de dierenarts is het dus belangrijk dat je aan je hamster voelt. Dan weet je direct wat er aan de hand is.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156948674477178&set=a.10150421008097178&type=3&theater

Ook Lisa zelf gaf nog een handige tip: Als je je hamster zachtjes warm kunt wrijven, geeft dit ook aan dat je hamster nog in leven is. Je kunt ook een warmwaterkruik gebruiken en je zult merken dat er weer leven in je hamster komt. Haar eigen Fudge is weer helemaal de oude én is ontwaakt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Dit elfjarige meisje heeft bijzonder veel zangtalent

Agent houdt dit koppel aan om een bijzondere reden