in

Dit is waarom stappentellers slecht kunnen zijn voor je gezondheid

Als je gezond wilt leven moet je volgens diverse experts 10.000 stappen per dag zetten. Een stappenteller zou dan handig zijn, toch?

Het is algemeen bekend dat je met enige regelmaat moet bewegen. Als je gezond wilt leven moet je dus een aantal stappen zetten. Volgens diverse experts moet je 10.000 stappen per dag zetten. Met behulp van een stappenteller kun je dat goed bijhouden. Echter kleeft er een belangrijk nadeel aan je stappenteller: het kan namelijk erg ongezond zijn.

Althans, dat beweert professor Greg Hager van de John Hopkins University in de Verenigde Staten. Volgens de professor streven mensen een onrealistisch doel na. Die 10.000-stappenregel komt voort uit een onderzoek van meer dan 50 jaar geleden. In 1960 ontdekte men namelijk dat je 10.000 stappen moet zetten om 3.000 calorieën te verbranden. Men dacht toentertijd nog dat mannen 3.000 calorieën moesten binnenkrijgen op een dag. Volgens de professor is dat onderzoek dus ook flink achterhaald.

Achterhaald

Uit het onderzoek is gebleken dat je 10.000 stappen per dag moet zetten. Dit werd gebaseerd op het Japanse mannenlichaam. Inmiddels is het onderzoek geruime tijd oud en daarmee niet meer realistisch. In dit jaar zijn het de westerse vrouwen die de 10.000-stappenregel volgen. Volgens de professor vragen mensen daardoor veel te veel van hun lichaam, vooral wanneer zij een stappenteller gebruiken. Daarom moet je volgens hem oppassen met de stappenteller.

Wat vind jij van zijn mening? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie en start de discussie!

76-jarige vrouw maakt een nieuwe start in haar leven

Moeder en zoon gaan nu door het leven als vader en dochter