in

Open jij de autodeur ook altijd met je rechterhand?

Waarom moet je de autodeur altijd openen met je rechterhand? Je leest het in dit artikel.

Het is belangrijk dat je de autodeur opent met je rechterhand, maar waarom is dat eigenlijk zo? Als je de auto instapt aan de bestuurderskant is het logisch als je je autodeur opent met je linkerhand. Echter kun je beter je rechterhand gebruiken, want dat is namelijk veel veiliger.

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar als je de deur met je linkerhand opent hoef je niet naar links te kijken. Je opent de deur eenvoudig en misschien kijk je ook niet om je heen. Wellicht mis je daardoor ook wel een passerende auto of fietser. Dat kan natuurlijk nare gevolgen hebben.

Als je de autodeur echter met je rechterhand opent dwing je jezelf om met je bovenlijf naar links te draaien. Je ziet daardoor ook sneller wat er om je heen gebeurt. Daarmee kun je dus ook eventuele ongelukken voorkomen! Andersom geldt dat echter ook voor de passagiersstoel. Juist hier kun je de deur met je linkerhand openen.

Deze manier van het portier openen noemt men ook wel de ‘The Dutch Reach’. In Nederland zijn er namelijk veel fietsers die deelnemen in het verkeer.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Echte liefde vergaat niet: zo blijkt wel uit deze video!

Deze hond doet goed mee met zijn gezin