in

Zit jij veel tijdens je werk? Dit zijn de gevolgen voor je lichaam

Veel mensen hebben een kantoorbaan of hebben ander werk waar zij veel bij moeten zitten. Dat heeft echter gevolgen op je lichaam.

Toen er nog geen computers waren hadden veel mensen staand werk. Echter zijn er nu steeds meer mensen die werken achter de computer. Je zit dus met je kont op een bureaustoel. Dit blijkt helemaal niet zo goed te zijn voor je billen.

Als je veel zittend werkt kan dat negatieve gevolgen hebben voor je billen. Je billen komen namelijk in ruststand. Dit is echter niet gezond: de ronde vormen verdwijnen en je krijgt min of meer uitgezakte kadetjes. Bovendien resulteert dit ook een slechte houding vanwege de inactieve bilspieren. De heupbuigspieren worden verstevigd waardoor je rug krom komt te staan. Dat kan dus weer de nodige rugpijn opleveren.

Als je bilspieren niet meer goed functioneren kan dit bovendien zorgen voor zwakke knieën en enkels. De bloedsomloop verslechteren en daarmee vergroot je de kans op cellulite.

Gelukkig kun je er wel iets tegen doen. Je kunt namelijk iedere dag een rondje lopen en je kunt wat bilspieroefeningen doen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Zo ziet het goedkoopste hotel ter wereld eruit

Deze kattenliefhebber adopteerde acht katten uit het asiel