in

Zo ziet het goedkoopste hotel ter wereld eruit

Wil je niet te veel betalen voor een nacht in een hotel? Dan kun je hier voor slechts 92 cent per nacht overnachten.

Een vakantie kan soms erg duur zijn. Vooral overnachten is vaak erg prijzig. Als je ergens twee weken wilt verblijven zal je de portemonnee flink moeten trekken voor de hotelovernachtingen. Je kunt er daarom natuurlijk voor kiezen om een goedkoop hotel uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweesterrenhotel of je kunt kiezen voor een gezellige camping. Dit hotel kost slechts 92 cent per nacht en daarmee is dit het goedkoopste hotel ter wereld.

Hotelovernachting

Gemiddeld betaal je in Nederland 104 euro per nacht voor een hotelovernachting. Als je daar dan twee weken moet overnachten mag je flink in de buidel tasten. De hotelprijzen stijgen bovendien ook nog eens omdat er steeds meer mensen op reis gaan. In bepaalde landen betaal je vaak minder voor een hotelovernachting, maar ook in de landen waar het toerisme opkomt stijgen de prijzen.

Goedkope reizen

Binnen Europa kun je gelukkig vooralsnog goedkoop op reis. Zo kun je onder andere een bezoekje brengen aan Montenegro, Portugal, Griekenland, Hongarije, Bulgarije, Polen, Albanië, Slowakije, Macedonië en Litouwen. Hier kun je nog relatief voordelig op reis. Wil je iets verder van huis? Dan kun je een bezoekje brengen aan onder andere de Filipijnen, Thailand of Sri Lanka. Wil je écht niet te veel betalen? Dan kun je reizen naar Bangladesh. Hier tref je namelijk het goedkoopste hotel ter wereld.

Het goedkoopste hotel ter wereld

Het goedkoopste hotel ter wereld bevindt zich in de hoofdstad van Bangladesh: Dhaka. Het hotel is gemaakt van vijf boten en bevindt zich aan de oevers van de Buriganga. Als je een nachtje wilt slapen in een hostel betaal je slechts 34 cent. Wil je de kamer voor jezelf hebben? Dan betaal je 92 cent. Wil je kiezen voor een kamer met zijn tweetjes? Dan betaal je 1 euro en 39 cent. De voorzieningen van het hotel zijn natuurlijk erg basic. Je hebt gelukkig wel toegang tot een toilet en water, maar alles is wel gedeeld met de andere gasten van het hotel.

Alhoewel het een erg armoedig hotel is, is het wel een bijzonder populair hotel. De vele toeristen mengen zich hier met de lokale bevolking en dat vindt men leuk. Enkele toeristen zijn hier zelfs maandenlang gebleven vanwege de leuke sfeer.

Zakenlieden

Drijvende hotels zijn erg populair in Bangladesh. In de jaren vijftig kwamen deze hotels voor het eerst op. Verscheidene Hindu zakenlieden kwamen naar Dhaka voor zaken. Zij verbleven maar al te graag in deze primitieve boten. Er is geen televisie beschikbaar, je ligt niet om een comfortabel matras en de kamer is niet bepaald mooi aangekleed.

Populair

De eigenaar van het goedkoopste hotel ter wereld klaagt echter niet. Hij vertelt aan de Daily Mail dat hij altijd zo’n 40 gasten heeft en dat enkele daarvan wel maanden blijven. Zijn gasten zijn allemaal erg tevreden en daarmee is hij ook tevreden.

Ben je benieuwd hoe dit hotel eruitziet? Bekijk dan de onderstaande video maar eens. Zou jij het aandurven om hier een nachtje te blijven?

Vind jij dit ook een bijzondere video? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Jochie krijgt dit paard niet uit zijn stalling. Dit is hilarisch!

Zit jij veel tijdens je werk? Dit zijn de gevolgen voor je lichaam