in

Een olifant in je achtertuin? Het overkwam deze man uit Ommen

Deze olifant besloot om aan de wandel te gaan en kwam terecht in een tuin in Ommen. Dat was even schrikken!

Normaal gesproken zitten er hooguit vogels of katten in je tuin. Heel soms zijn het nog egels of eekhoorns, maar dat is vaak al uitzonderlijk. Een man uit Ommen zag echter wel iets heel bijzonders in zijn tuin. Er stond plotseling een olifant. Hij belde de politie, maar zij dachten dat hij een grapje maakte. Dat bleek toch niet zo te zijn.

Meldkamer

De politie kreeg een melding in de meldkamer. Een man beweerde dat er een olifant in zijn tuin stond. De olifant zou peren uit zijn perenboom eten. De politieagent aan de lijn dacht dat dit een grapje was. Zo vreemd is dat natuurlijk ook niet, want hoe vaak lopen er nu eigenlijk olifanten rond in Ommen? De man hield echter vol dat het waar was en de politie ging daarom toch maar op onderzoek uit.

Olifantenpoep

De politie reed naar de plek toe en geloofde nog steeds niet helemaal dat zij een olifant zouden aantreffen. De Nederlandse politie heeft hier natuurlijk ook niet bijzonder veel ervaring mee. Toen men ter plaatse was, troffen zij echter geen wild dier aan. Wel was er bijzonder veel ontlasting aanwezig. De politie zag dus wel dat er een grote hoeveelheid poep lag, dus wisten ook dat er een groot dier was geweest.

Geschrokken

De bewoners waren voornamelijk geschrokken toen de politie aankwam. De olifant was al lang en breed vertrokken, want de eigenaar had hem namelijk al opgehaald. Wat bleek nu? De olifant hoorde bij een circus dat even verderop op de camping stond. Iedere dag ging de eigenaar even een stukje wandelen met het dier. Dit keer was de olifant echter losgekomen en zelf op pad gegaan. Hierbij trof hij lekkere peren aan die hij wel graag wilde opsmikkelen.

Schadevergoeding

De eigenaar was natuurlijk ook flink geschrokken en bood zijn excuses aan. Ook ruimde hij alle olifantenpoep op uit de tuin en compenseerde hij de schade.

Foto

De politie heeft besloten om toch nog even met de eigenaar te spreken. Uiteindelijk kon iedereen er wel om lachen. De agenten zijn zelfs nog even op de foto geweest met de criminele olifant. Bekijk de onderstaande foto maar eens op de Facebook-pagina van Politie Ommen.

https://www.facebook.com/politie.ommen/posts/1971997072863289

Vind jij dit ook een leuk nieuwsartikel? Vergeet dit blogbericht niet te delen op social media met vrienden en familie.

Het beste matras kost slechts 99 euro: hier koop je dit matras

Jochie krijgt dit paard niet uit zijn stalling. Dit is hilarisch!