in

Niet alleen kinderen hebben last van heimwee. Zo kom je er weer vanaf!

Heb je last van heimwee? Op deze manier kom je er snel vanaf én kun je snel gaan genieten van je vakantie.

Niet iedereen vindt het leuk om op vakantie te gaan. Niet omdat het op vakantie zo saai is, maar omdat zij snel last hebben van heimwee. Heimwee komt vooral voor bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Je kunt er zelfs ziek van worden.

Hoe kan het nu zo zijn dat mensen hier zo’n last van hebben? De reden daarachter is eigenlijk vrij simpel: je houdt je graag vast aan gewoontes. Je wordt uit je normale ritme gehaald en je moet leren omgaan met andere mensen, een nieuwe omgeving en een nieuw ritme. Een ander klimaat kan er soms al voor zorgen dat je last krijgt van heimwee.

Oorzaken

Heimwee kan veel stress veroorzaken. Je lichaam staat daardoor continu op spanning en je kunt daardoor ook echt ziek worden. De kenmerken van heimwee zijn als volgt:

  • Veel huilen;
  • Vermoeidheid;
  • Hoofdpijn;
  • Weinig tot geen eetlust;
  • Slecht slapen;
  • Problemen met de darmen en je maag.

In extremere gevallen kun je ook last krijgen van uitslag, hyperventilatie, een benauwd gevoel en soms zelfs hartproblemen. Dat is gelukkig maar zelden het geval, dus je hoeft je daar niet zomaar zorgen over te maken.

Hoe kun je heimwee verhelpen?

Wil je graag een leuke vakantie hebben, ondanks dat je last hebt van heimwee? Dan is het belangrijk dat je positief blijft denken. In de meeste gevallen gaat heimwee dan wel weer over. Focus je niet op hoe ellendig je je voelt, maar geniet van de plek waar je bent. Je ervaart meer plezier als je dingen gaat ontdekken. Neem een aantal persoonlijke spulletjes mee en houd bepaalde gewoontes aan. Ontbijt jij in Nederland altijd om 8 uur in de ochtend? Doe dit dan ook op je vakantiebestemming. Bovendien is het belangrijk om erover te praten met je medereizigers. Ook dat zal helpen.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Ambulancebroeder wordt uitgescholden tijdens reanimatie van een peuter

Over dit onderwerp maken koppels het meeste ruzie