in

Dit is waarom je met hooikoorts beter niet kan autorijden

Waarom is het geen goed idee om te gaan autorijden als je hooikoorts hebt? In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over.

Als de pollen weer door de lucht zweven zullen veel mensen last krijgen van hooikoorts. Tijdens het niezen en snotteren kan het maar zomaar zijn dat je een ongeluk veroorzaakt in de auto. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

Steeds meer bestuurders van auto’s, bussen en vrachtwagens hebben tijdens het rijden last van hooikoorts. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, want tijdens het niezen kun je je ogen immers niet openhouden. Een nies mag misschien snel voorbij zijn, maar je mist toch een of twee seconden in het verkeer. Als je last hebt van een enorme niesbui kan het dus ook zijn dat je een gevaar op de weg wordt. Je hebt misschien namelijk ook last van tranende ogen en daardoor heb je ook minder zicht op de weg.

0,5 promille

In de buurt van verscheidene drukke snelwegen stuift er stuifmeel rond. Dat wordt, door de grote hoeveelheid voertuigen, ook nog eens flink rond geblazen. De uitlaatgassen zorgen er bovendien voor dat het effect van pollen wordt versterkt. Hooikoorts zal namelijk sneller toeslaan als er uitlaatgassen in de lucht hangen. Uit onderzoek van het Universitair Medische Centrum in Maastricht is gebleken dat rijden met hooikoorts gelijkstaat aan het besturen van een auto met 0,5 promille alcohol. Dat betreft de wettelijke grens waarmee je nog kunt autorijden.

Handige tips

Wil je het snotteren, niezen en de tranen in de auto zoveel mogelijk voorkomen? Dan kun je de onderstaande tips raadplegen:

  • Zorg ervoor dat je je hooikoortsmedicatie inneemt;
  • Zet de airco in de auto op binnenluchtcirculatie;
  • Bescherm je ogen met behulp van een zonnebril;
  • Houd de ramen van je auto gesloten en probeer de deuren zo min mogelijk te openen;
  • Parkeer je auto, bij voorkeur, niet onder een boom;
  • Maak je auto met enige regelmaat goed schoon. Zorg ervoor dat je de stofzuiger er regelmatig doorheen haalt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Over dit onderwerp maken koppels het meeste ruzie

Deze hond verklapt direct wie de schuldige is!