in

Dit is de gevaarlijkste plek in een auto

Wat is de fataalste zitplaats in de auto? In dit artikel tref je het antwoord!

Een bepaalde plek in de auto is gevaarlijker dan andere plekken in de auto. Als je de auto instapt, wil je natuurlijk niet dat dit je laatste ritje wordt. Echter sterven er jaarlijks 201 mensen in de auto in Nederland. Wat is de minst veilige en dodelijkste plek in de auto? Je leest het in dit artikel.

De meest gevaarlijke plek

Veel mensen denken dat de bijrijder het hoogste risico loopt bij een ongeluk. Dat blijkt toch niet helemaal waar te zijn. Uit onderzoek van de verkeersveiligheidsorganisatie VIAS is namelijk gebleken dat het niet de passagier is die de hoogste risico’s loopt. De bestuurder zelf heeft namelijk de grootste kans om te sterven tijdens een ongeluk.

Meer gevaar

Het VIAS-instituut geeft aan dat bestuurders van auto’s een verhoogd risico hebben ten opzichte van andere inzittenden in de auto. Het betreft geen klein verschil, maar een aanzienlijk verschil zelfs. De kans dat de bestuurder overlijdt na een auto-ongeluk is maar liefst 37 procent hoger dan de passagier die ernaast zit. In vergelijking tot passagiers op de achterbank is het percentage nog hoger: maar liefst 47 procent.

Veilige plek

De meest veilige plek is op de achterbank. Het is zelfs de middenplek op de achterbank. Dit is vaak de plek waar niemand wil zitten, maar toch blijkt dit de meest veilige plek. Wel is het belangrijk dat diegene hier dan zit met een driepuntsgordel. Degene in het midden heeft dan 25 procent minder kans om te overlijden dan degenen die naast hem of haar zitten op de achterbank.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Deze tip zorgt ervoor dat jouw nagellak langer blijft zitten

Dit zesjarig meisje met kanker wordt beëdigd als politieagente