in

Oude kranten over? Leg ze dan in de tuin!

Leg jij je oude kranten in de tuin? Na het lezen van dit blogbericht doe jij dit waarschijnlijk wel!

Wil je graag minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van je tuin? Dan kun je deze eenvoudige tip direct toepassen. Normaal stoppen wij de oude kranten bij het oud papier, maar daar zal je nu nog wel twee keer over nadenken. Je kunt een oude krant namelijk nog goed gebruiken in de tuin. Ben je benieuwd wat een oude krant kan doen voor je tuin? Lees dan dit handige artikel maar eens. Tuinieren wordt op deze manier wel erg eenvoudig.

Onkruid

Ben jij vaak aan het tuinieren en vind je dit ook leuk werk? Dan weet je vast en zeker ook dat je altijd weer te maken krijgt met onkruid in de tuin. De term onkruid kennen wij natuurlijk maar al te goed. Het is de verzamelnaam voor ongewenste plantjes. Je kunt echter erg eenvoudig van dit onkruid afkomen. Je hebt hier namelijk alleen maar een oude krant voor nodig.

Oude krant

Hoe kan het nou zijn dat een oude krant al het onkruid in je geliefde tuin tegengaat? De kranten zorgen ervoor dat het onkruid geen zonlicht te zien krijgt. Het onkruid zal daardoor verstikken, waardoor het dus ook niet ontstaat in de tuin. Leg simpelweg een oude krant op het stukje aarde waar dat je onkruidvrij wilt maken. Maak de krant van tevoren nat en laat het vervolgens 24 uur drogen. Bedek de opgedroogde krant met aarde en stamp de grond goed aan. Plant de nieuwe zaden voor je tuin naast het gedeelte waar je de krant hebt neergelegd. Het papier en inkt is allebei organisch afbreekbaar en het voorkomt dat het vervelende onkruid tussen jouw planten en bloemen groeit.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Ben jij in april jarig? Lees dan dit artikel over jouw eigenschappen!

Dit zijn de beste stoelen tijdens een vliegtuigongeluk