in

Fotografe betreedt verlaten woning – althans, dat dacht ze!

Deze urban explorer fotografe betrad een verlaten huis, maar toen bleek er toch nog iemand anders in deze woning te zijn.

In 2015 stapte Leslie Muir, een zogenaamde urban explorer, een verlaten woning binnen. De fotografe wilde hier graag foto’s maken. Zij meende dat dit een verlaten huis was, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Op haar Instagram-account vertelt zij meer over dit avontuur.

Tot haar grote verbazing had de woning namelijk nog een inwoner. De gehele woning was overwoekerd en ook het dak was ingestort. De inwoner, Lawrence, zat in de woonkamer en kon zich amper bewegen. Hij was slecht ter been, had geen rechteroog meer en had zelfs staar aan zijn linkeroog.

Lawrence bleef echter erg vriendelijk en aardig tegen haar, ondanks dat zij min of meer in zijn woning had ingebroken. Of beter gezegd: zijn woning had betreden zonder toestemming. Leslie mocht zelfs een foto nemen van de man. Zij postte deze foto op haar eigen Instagram-account om te zien of iemand contact met hem zou opnemen. Misschien had hij nog vrienden of familie die hem herkenden.

Vanaf dat moment ging Leslie ook regelmatig naar zijn woning terug. Zij ging onder andere eten met Lawrence en stond versteld van zijn vriendelijkheid. Lawrence vertelde over hoe zijn leven is gelopen. Hij had recentelijk een beroerte gehad en is het contact met andere familieleden verloren.

Samen met een paar vrienden zorgen Leslie ervoor dat de woning weer werd opgeknapt. Ook nam zij de man mee naar de dokter. Lawrence zijn gezondheid zag er niet goed uit.

Als Lawrence kwam te overlijden, wilde hij graag dat Leslie op zijn begrafenis kwam. Uiteraard stemde Leslie toe. Hij vertelde dat Leslie haar komst in zijn woning de beste dag van zijn leven was. Leslie voelde dat ook.

Na zijn laatste beroerte ging Lawrence naar het ziekenhuis. Er volgden twee lange ziekenhuisverblijven en nadien is de man gaan wonen in een verzorgingstehuis. Het gaat inmiddels veel beter met de man en nu spelen zij iedere donderdag samen een potje bingo.

Hieronder volgt nog een prachtig filmpje over de relatie tussen Leslie en Lawrence. Het is erg bijzonder om te zien hoe deze vriendschap zich ontwikkeld heeft.

Photographer Leslie Muir explores abandoned houses around Ontario. However, one not-so-abandoned home has made all the difference in the way she sees things.

Posted by Great Big Story on Friday, September 23, 2016

Vind jij dit ook een prachtig verhaal? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Dit zijn de beste stoelen tijdens een vliegtuigongeluk

Doet je hond een van deze dingen? Dan wil hij of zij je iets vertellen!