in

Doet je hond een van deze dingen? Dan wil hij of zij je iets vertellen!

Helaas kunnen honden niet met ons praten, maar wel kunnen onze viervoeters ons op andere manieren tonen dat zij iets van ons willen!

Veel mensen hadden natuurlijk maar al te graag gewild dat honden met ons zouden kunnen praten. Helaas is dat natuurlijk niet het geval, maar hoe fijn zou het zijn als je kon praten met je hond?

Soms is het een raadsel: je viervoeter blaft de hele tijd of staart je voor een lange tijd aan. Wat bedoelt je viervoeter nu? Wellicht hou je je schouders op en ga je maar weer verder waar je mee bezig was. Gelukkig kun je er toch relatief gemakkelijk achter komen wat of hij of zij nu precies bedoelt. Honden praten misschien niet met woorden, maar tonen wel op een bepaalde manier wat zij willen.

Je kunt namelijk letten op hun gedrag, lichaamstaal of geluiden. Je moet alleen weten wat een hond hier precies mee bedoelt. Dat antwoord hebben wij gelukkig voor jou. Herken jij je hond? Leer de signalen te lezen!

Constant oogcontact

Kijkt je viervoeter jou continu aan? Dan betekent dat je hond graag even met je wilt knuffelen!

Spullen brengen

Blijft je viervoeter je maar continu allerlei spullen brengen? Dan betekent dit dat je hond je graag een cadeautje wil geven.

Rug buigen en sluipen

Buigt je hond zijn rug? Dan is het belangrijk dat je hem of haar niet in de weg staat. Je viervoeter maakt zich klaar voor de ‘jagerspositie’ en is van plan om een prooi aan te vallen, zoals bijvoorbeeld een vogeltje.

Jij gaapt en je hond gaapt

Ben je moe en gaap je af en toe? Dan kan het nog weleens zijn dat jouw hond ook gaat gapen. Dat is een teken van empathie. Je kunt empathie niet meten bij je viervoeter, maar als je hond gaapt als jij ook gaapt is dat al een goed teken.

Je viervoeter leunt tegen jou aan

Ligt jouw hond lekker tegen jou aan? Dan voelt je viervoeter zich veilig. Het zijn de momenten dat hij of zij zich bang voelt en bescherming bij jou zoekt.

Je hond wil bij je op bed slapen

Wil je hond lekker bij jou in bed slapen? Dan betekent dit dat hij of zij jouw bed als een veilige haven ziet.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Fotografe betreedt verlaten woning – althans, dat dacht ze!

Dit koppel bewijst dat liefde geen leeftijd kent