in

Dit zijn de beste stoelen tijdens een vliegtuigongeluk

Kun je zelf een plekje kiezen in het vliegtuig? Deze vliegstoelen bieden de hoogste overlevingskans, mocht het fout gaan.

Niemand wil natuurlijk een vliegtuigongeluk krijgen. Gelukkig is de kans op een vliegtuigongeluk erg klein, maar als dit gebeurt wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Je kunt in ieder geval de beste stoelen uitkiezen. Dat is echter wel weer afhankelijk van het soort vliegtuigongeluk.

Overlevingskans

Het wetenschappelijke tijdschrift Popular Mechanics heeft alle vliegtuigrampen in de Verenigde Staten onderzocht die tussen 1971 en 2007 plaatsvonden. Men wilde graag weten waar je de grootste overlevingskans had. De kans op overleven achterin het vliegtuig is maar liefst 20 procent hoger dan wanneer je first class of businessclass reist. De overlevingskans is 13 procent hoger voor reizigers die achterin zitten dan de reizigers die voorin het vliegtuig zitten (in het economygedeelte).

Bekijk de onderstaande Instagram-foto maar eens. In een eenvoudig overzicht is aangetoond waar de overlevingskans het hoogste is:

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Oude kranten over? Leg ze dan in de tuin!

Fotografe betreedt verlaten woning – althans, dat dacht ze!