in

Tip: slaap nooit met de slaapkamerdeur open!

Het is verstandig als je de slaapkamerdeur altijd dichtzet. Dat geldt dus ook tijdens de warme zomerdagen…

Het is raadzaam om iedere dag te slapen met de slaapkamerdeur dicht. Sterker nog: dit kan zelfs het verschil maken tussen leven en dood. Veel Nederlanders controleren nog wel even snel de buitendeuren voordat zij op bed gaan, maar controleren niet of alle deuren binnenshuis dicht zijn. Toch is dit erg belangrijk, maar laten 40 procent van de Nederlanders de deuren gewoon open.

Veiliger

Als je veilig wilt slapen, is het belangrijk dat je alle deuren in huis sluit. Dat geldt dus ook voor de deur tussen de woonkamer en de keuken. Dit is dus ook voor belangrijk voor je slaapkamerdeur. Dat is namelijk gebleken uit een proef van de Brandwonden Stichting in samenwerking met de brandweer. Als je je deuren sluit, is de kans dat je veilig naar buiten komt maar liefst drie keer groter.

Overlevingskans

Ook je overlevingskans is groter wanneer je de deuren sluit. Als bijna iedere deur in huis openstaat, is er binnen 3,5 minuut al geen overleefbare situatie meer over. Als je op bed ligt, heb je natuurlijk minder snel door dat er brand is. Dit kan dus ook voor levensbedreigende situaties zorgen. Het is daarom echt belangrijk dat je je slaapkamerdeur altijd dichthoudt: ook in de zomermaanden.

Bekijk op de volgende pagina een filmpje over hoe dit werkt.

Deze nieuwe soort mascara moet jij echt hebben!

Driejarige dochter krijgt roze haar – het internet ontploft vervolgens!