in

Collega’s schenken overuren aan een collega om een bijzondere reden

Collega’s schenken massaal hun overuren aan een van de collega’s. De zoon van een van de collega’s lijdt namelijk aan kanker.

Andreas Graf heeft al verscheidene tegenslagen in zijn leven moeten verwerken. In eerste instantie leed zijn zoontje aan leukemie en moest hij daardoor worden opgenomen in het ziekenhuis. Toen het jochie uit het ziekenhuis kwam, overleed zijn vrouw aan een hartaandoening.

Toen zijn zoontje Julius drie jaar werd, werd er kanker bij hem vastgesteld. Hij kon niet meer uit bed komen en was daarmee aan bed gekluisterd. Als hij ergens naar toen wilde, had hij daar zijn vader voor nodig.

Toen zijn zoontje echter volledig thuis was, was er al geen moeder meer in huis. Zij was immers reeds overleden. Het werd dus ook aardig lastig voor de vader om alle zorg op zich te nemen. Immers was zijn zoontje ziek en kon hij dus ook niet zomaar ergens heen gebracht worden.

De vader van Julius besloot daarom al zijn vrije dagen op te nemen, maar wist natuurlijk ook dat dit niet voor eeuwig kon. Hij vreesde daarom ook voor zijn ontslag, omdat hij simpelweg niet op het werk kon zijn.

Zijn werkgever, Seidel, had echter andere plannen. Pia Meier, de HR-manager van het bedrijf, kwam met een bijzonder voorstel voor alle medewerkers. Iedereen kon optioneel zijn ovenuren schenken aan de jonge vader. Zo kon hij gewoon zijn baan houden en thuis blijven voor de zorg van zijn zoontje. Hij kreeg daarmee ook volledig door betaald.

Het bedrijf heeft circa 700 medewerkers en verscheidene werknemers kozen ervoor om wat vrije dagen af te staan. Zelf stagiaires die hij nog nooit had gezien, hadden overuren gedoneerd. In twee weken waren er al 3.300 overuren verzameld voor de man.

Gelukkig gaat het inmiddels beter met Julius. De jongeman heeft nog wel medicatie nodig en zijn bloed moet goed in de gaten gehouden worden. Mogelijk kan het jochie binnenkort naar de kleuterschool en hopelijk komt hij er weer helemaal bovenop.

Wij vinden dit echt een prachtig gebaar van zijn collega’s. Het is natuurlijk erg mooi om te zien dat zoveel mensen wilde helpen.

Vind jij dit ook een prachtig gebaar? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Doet jouw hond dit ook met enige regelmaat? Iedereen met een hond moet dit lezen!

Deze chips is gemaakt van… restjes dierenvoer!