in

Slaap je minder goed? Verf je muren dan in deze kleur!

Merk je dat je de laatste tijd minder goed slaapt? Dan kun je overwegen om je muren in deze kleur te verven.

Je slaapkamer is natuurlijk de ultieme rustplek. Hier kun je ontzettend lekker ontspannen en je dutjes doen. Toch zijn er vast en zeker ook dagen wanneer je niet zo goed kunt slapen. Als je niet rustig kan slapen, kan dat weer gevolgen hebben op de volgende dag. De dag wordt dan aardig lang als je moe bent. Hoe kun je voorkomen dat je niet continu naar het plafond staart?

Misschien ligt het wel aan de kleur van je slaapkamermuren. Heb je de muren van je slaapkamer rood geverfd? Dan is de kans aanwezig dat je hier onrustig van wordt. Dat geldt overigens ook voor de kleuren oranje en geel. Dit wekt namelijk energie op en dat wil je natuurlijk niet als je graag wilt slapen. Als je te veel energie hebt, wordt slapen simpelweg lastig. Wat is dan wel een goede kleur voor je slaapkamer?

De beste kleur voor je nachtrust is de kleur blauw. Dit is namelijk gebleken uit een onderzoek van Travelodge. Uit het onderzoek bleek dat mensen die in een blauwe slaapkamer slapen zowel langer als dieper slapen dan mensen die in een ander gekleurde slaapkamer sliepen.

De kleur blauw zorgt bovendien voor een verlaagde bloeddruk en je hart gaat tevens langzamer kloppen. Dit zijn twee factoren die van belang zijn als je lichaam in ruststand komt. Natuurlijk is het een beetje overdreven om direct je slaapkamermuren blauw te verven, maar je zou je slaapkamer natuurlijk kunnen aankleden met wat blauwe decoraties. Ook kun je kiezen voor een blauw dekbed. Zorg ervoor dat de rest dan wel wit blijft, zodat het wel sereen blijft.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Deze herdershond kan zijn geluk niet op als zijn baasje weer thuis is

Sneeuwruimen? Deze man vindt een makkelijkere manier!