in

Is een tatoeage goed voor je gezondheid?

Is een tatoeage goed voor je gezondheid of kun je er juist beter geen nemen? In dit artikel lees je daar meer over.

Wil jij graag een tattoo laten zetten? Dan kun je alvast een afspraak inplannen. Uit onderzoek van de Universiteit van Alabama blijkt namelijk dat een tatoeage helpt tegen griep en verkoudheid. Hoe dat precies zit, leggen we graag uit in dit artikel.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met meerdere tatoeages de infecties gemakkelijker kunnen bestrijden dan mensen zonder tatoeages. De onderzoekers keken naar het aantal tatoeages dat iemand had en zij keken eveneens naar hoe lang het duurde om deze te laten zetten.

Zowel voor als na het tatoeëren gaven mensen hun speeksel af. Dit werd vervolgens onderzocht op de hoeveelheid cortisol. Dit is een stresshormoon, welke vrijkomt bij stressvolle situaties. Een tatoeage laten zetten kan ook als een stressvolle ervaring worden ervaren.

Tevens werd er gekeken naar immunoglobuline A. Dit is je afweer tegen virussen als je verkouden bent. Na het tatoeëren ging dit gehalte flink omlaag en nadien was dit gehalte weer normaal. Je zou dan juist denken dat je dus sneller ziek wordt, maar dat is juist niet het geval.

Het nemen van een tattoo verlaagt tijdelijk je immuunrespons, waardoor je op dat moment sneller vatbaar bent voor verkoudheid en een griepje. Nadien neemt dit echter toe: het immuunsysteem wordt namelijk sterker en helpt op die manier tegen verkoudheid.

Dus: wanneer ga jij je (eerste) tattoo zetten? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met andere tattoo-liefhebbers!

Agressieve hond zit zijn hele leven vast – totdat hij wordt losgekoppeld

Niet te geloven: zoveel urine zit er in een zwembad