in

Deze ouders krijgen veel kritiek op hun keuze om naar de bios te gaan

Deze ouders besluiten om naar de bioscoop te gaan en laten hun peuter én een baby alleen thuis. Dat was natuurlijk geen goede keuze.

Op de meldkamer was het een drukke avond toen een politiemedewerker een bijzonder telefoontje kreeg. De telefonist kreeg namelijk een telefoontje van een snikkende peuter, genaamd Emma. Deze jongedame belde 112, omdat zij haar ouders niet kon vinden. Zij liet weten dat zij alleen thuis was met haar babybroertje.

De ouders van de twee waren naar de bioscoop gegaan. Het duo dacht dat de twee wel door zouden slapen, maar dat bleek dus toch niet het geval.

112-melding

De politiemedewerker plaatst daarover een bericht op Facebook. Hij laat weten dat hij heeft gesproken heeft met een peuter aan de lijn. Een klein kinderstemmetje vroeg aan de medewerker waar zijn mama was. In eerste instantie dacht zij dat het een grapje was, maar dat bleek dus toch niet zo te zijn. Het meisje begint namelijk echt te huilen en zegt dat zij niet weet waar haar mama is.

Op de achtergrond hoort de medewerker ook nog eens een baby huilen. Daarop vraagt hij hoe zij heet. Ze vertelt, met een snikkende stem, dat zij Emma heet. Op de achtergrond hoort de politiemedewerker iemand huilen en hij vraagt ook naar hem. Dan geeft Emma aan dat het haar broertje is, die nog heel klein is.

Adres

De medewerker wil natuurlijk direct actie ondernemen. Zij vraagt wat haar adres is. Helaas kan het kindje de straatnaam niet noemen. De medewerker vraagt daarop opnieuw of zij zeker weet of er geen ouder thuis is. Emma weet wel wat zij in Rotterdam woont, maar weet de straatnaam niet. De medewerker besluit daarop een collega te vragen. Op die manier lukte het vooralsnog om het adres te achterhalen. Toch bleek dit niet het juiste adres te zijn. Kort daarna kreeg de collega een telefoontje met een man aan de lijn die vertelde dat zij een klein meisje zagen in een donkere woning in Rotterdam. Het kon niet anders: dit was zij.

Politieauto

De politiemedewerker had Emma nog steeds aan de lijn. Toen gaf zij aan dat zij een politieauto zag. Zowel de telefoonmedewerker, Emma, haar broertje en de agenten ter plaatse konden opgelucht ademhalen. De twee waren weer in goede handen.

Bioscoop

De ouders van de twee kinderen waren naar de bioscoop gegaan. Volgens de ouders sliepen hun kinderen altijd door en werden zij nooit voor een bepaalde tijd wakker. De twee konden geen oppas te vinden en besloten daarom maar een gokje te wagen. De kinderen werden echter wel wakker, dus dat was zeker geen goed idee. Deze ouders moesten op stevig gesprek met de collega’s op het bureau. Ook krijgen de twee begeleiding van Bureau Jeugdzorg om er zeker van te zijn dat dit nooit weer voorkomt.

Een avondje naar de Bios. Het is een drukke avond op de meldkamer en de meldingen komen achter elkaar binnen. Het is…

Geplaatst door Operationeel Centrum Den Haag op Donderdag 29 november 2018

Wat vind jij van dit artikel? Vergeet dit blogbericht niet te delen op social media en deel dit met anderen!

Niet te geloven: zoveel urine zit er in een zwembad

Afvallen met koffiedrinken? Het kan als je dit in je koffie doet!