in

Eieren en koffieprut: de ideale voeding voor je planten

Heb je net een lekker gebakken eitje gehad met een bakje koffie? Gooi dit afval dan niet weg, want je kunt hier namelijk voeding van maken voor je planten.

Als je een mooie tuin hebt, wil je natuurlijk graag dat je planten zo lang mogelijk blijven leven. Het is dus belangrijk dat je planten voldoende voeding krijgen, maar ook moeten de planten niet worden ‘aangevallen’ door slakken en ander ongedierte. Met deze tip hoef je niet langer dure bestrijdingsmiddelen te kopen om je planten te kunnen beschermen. Je kunt namelijk gewoon je afval gebruiken! Het werkt niet alleen tegen ongedierte, maar ook heeft het een voedende werking.

Wat heb je nodig?

Om dit te kunnen maken, heb je de volgende spullen nodig:

  • 12 lege eierschalen;
  • 4 flinke eetlepels koffieprut.

Dat betekent dus dat je flink wat eieren mag eten, maar je kunt natuurlijk ook iedereen in huis trakteren op een vers eitje. Daar is iedereen blij mee én jouw planten ook.

Hoe werkt het?

Je kunt alle ingrediënten simpelweg in een blender stoppen. Voeg hier ook een scheut water aan toe. Blijf het geheel door elkaar mixen, totdat het een glad mengsel wordt. Zodra het mengsel klaar is, kun je het over de grond bij je plantjes gieten. Je zult merken dat de slakken wegblijven én je planten zullen ervan gaan groeien.

Koffieprut zit vol met nitraat en slakken hebben hier echt een hekel aan. Zij blijven dus zo ver mogelijk weg. De eierenschalen zorgen voor calcium in de grond, waardoor je planten sterker en gezonder worden.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Deze hond kan zichzelf uren bezig houden!

Een huisdierenmandje maken van je oude trui?