in

Dit is de reden van die kleine gaatjes in je favoriete T-shirt

Heb jij ook weleens van die kleine gaatjes in je favoriete kledingstuk? Hoe komen deze daar toch?

Het zal je vast niet onbekend in de oren klinken: je pakt je favoriete T-shirt uit de kledingkast en je merkt dat er een gaatje in zit. De meeste mensen weten niet hoe deze kleine gaatjes hier zijn gekomen. Gelukkig hebben textielexperts het antwoord voor je.

Gaatjes

Tijdschrift Libelle heeft onderzocht hoe deze kleine gaatjes ontstaan. Zij legden het namelijk voor aan textielexperts van een textielmuseum. Gelukkig wisten zij het antwoord.

Het zijn geen motten die daarvoor zorgen en ook het haakje van je broekriem is niet de dader. Deze gaatjes ontstaan namelijk door de kwaliteit van de draad dat wordt gebruikt bij de productie van een kledingstuk. Veel van deze gaatjes ontstaan in T-shirts, omdat dit soms van erg dun materiaal wordt gemaakt. Dat geldt onder andere voor de single jersey. Dat houdt in dat de stof is gemaakt met slechts een draad.

Draad

Mist er een dun stukje draad in je T-shirt? Dan betekent dat dus direct dat er een gaatje komt. Er is immers geen ander stukje draad dat dit opvangt. T-shirts die zijn gemaakt van twee draden hebben hier minder snel last van, maar zijn in de regel wel vaak duurder.

Merk je dat je een gaatje hebt ten hoogte van je navel? Dan kan je broekriem daar ook voor gezorgd hebben. Scherpe randjes op je bureau kunnen hier eveneens voor gezorgd hebben.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Een huisdierenmandje maken van je oude trui?

Al haar poten werden geamputeerd, maar inmiddels loopt de hond weer!