in

Je auto laten afkoelen? Pas deze truc toe!

Is je auto erg warm geworden door de felle zon? Dan kan je, met behulp van deze truc, je auto snel laten afkoelen.

Tijdens de warme dagen kan je auto bijzonder heet zijn aan binnenkant. Je hebt net lekker kunnen genieten van het warme weer, maar nu moet je dus weer die warme auto in. Dat is niet erg fijn. Gelukkig kan je je auto veel koeler maken met behulp van deze handige tip.

Temperatuur

Als je auto een half uur in de volle zon staat, kan deze erg warm worden aan de binnenkant. De temperatuur kan soms wel oplopen tot 50 graden Celsius. Dat is natuurlijk bijzonder warm en dat is niet erg prettig autorijden. Veel mensen zetten de airco dan maar aan, maar dat kost onnodig veel energie. Bovendien beschikken niet alle auto’s over een airco. Gelukkig kun je je auto snel laten afkoelen met behulp van deze eenvoudige truc.

De handige truc

Dit trucje wordt al jarenlang toegepast in warme landen. Het werkt snel en effectief en het is zeker de moeite waard om dit te proberen. Zet het raam aan de bestuurderskant helemaal open. Vervolgens kun je om de auto heenlopen. De deur aan de passagierskant kan je vijf keer open en dicht doen.

Daar mag wel kracht achter zitten, want daarvoor zorg je dat de warme lucht zich verplaatst. Je duwt min of meer de hete lucht uit je auto. Misschien ziet het er een beetje gek uit, maar het is wel erg effectief. Daar gaat het natuurlijk ook om!

In het volgende filmpje wordt getoond hoe je dit eenvoudige trucje toepast. Het filmpje duurt slechts enkele seconden:

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Sjoemelen met je verzekering? Dan kun je beter niet doen!

Deze hond verveelt zich – maar weet zich dan toch urenlang te amuseren!