in

Sjoemelen met je verzekering? Dan kun je beter niet doen!

Sjoemelen met je verzekering is toch niet zo’n goed idee. Als je het van plan was, dan ben je dat vast niet meer na het lezen van dit artikel!

Je zult het misschien weleens gedaan hebben: je hebt gezegd dat een vriend zijn glas water over je laptop heeft laten vallen. Eigenlijk was jijzelf degene die het glas per abuis omgooide. In principe pleeg je dan fraude. Dat klinkt echter allemaal vrij onschuldig, maar toch kan het je duur komen te staan.

Er wordt bijzonder veel gesjoemeld met verzekeringen. Wil je graag een nieuwe telefoon kopen, maar heb je het geld hier niet voor? Dan kun je natuurlijk tegen je verzekeraar zeggen dat je smartphone gestolen is. Velen vinden immoreel, maar toch gebeurt dit op grote schaal.

Niet alleen met telefoonverzekeringen wordt gefraudeerd: ook autoverzekeringen zijn populair. Dit wordt opgevolgd door brandverzekeringen. Men noemt dit ook wel ‘gelegenheidsfraudeurs’. Zij liegen eigenlijk over schade die overgehouden is aan een ongeluk en/of brand. Dit kost verzekeraars natuurlijk veel geld, waardoor de premie ook omhooggaat. Nu willen verzekeraars fraude echt de kop indrukken en nemen zij daadwerkelijk maatregelen.

Is je dure Louis Vuitton tas zogenaamd gestolen op vakantie? Of wil je die twee jaar oude deuk nu echt wel uit je auto krijgen? Of is je televisie zogenaamd gesneuveld door de buurman? Je kunt naar je verzekeraar stappen, maar op korte termijn kan dit veel problemen opleveren.

De fraudeur kan namelijk een boete krijgen van maar liefst 532 euro. Bovendien wordt het uitgekeerde bedrag teruggevorderd door de verzekeraar. Tot slot zal de verzekeraar ook nog eens aangifte doen bij de politie. Deze maatregel moet fraudeurs ontmoedigen om dit te blijven doen. Fraudemeldingen zouden zo verminderd moeten worden.

Vind jij dit ook een goede maatregel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Deze spullen in huis maken je ongemerkt ongelukkig

Je auto laten afkoelen? Pas deze truc toe!