in

Wist je dat dit huisnummer de woningwaarde vermindert?

Wil je graag een nieuwe woning kopen? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met het huisnummer: de woningwaarde is namelijk lager met dit huisnummer.

Als je een woning wilt kopen, gaat daar een flink proces aan vooraf. Je moet onder andere je hypotheek regelen, mogelijk moet je nog wat verbouwen of klussen en zo zijn er nog voldoende andere zaken die je moet regelen.

Heb je voornemens om binnenkort een huis te kopen? Dan is het belangrijk dat je let op verschillende aandachtspunten. Denk onder andere aan de ligging, de tuin, de binnen- en buitenkant van de woning en kijk óók naar het huisnummer. Het huisnummer kan namelijk veel betekenen voor de waarde van je woning.

Huisnummer

Het huisnummer is ontzettend belangrijk voor de waarde van je woning. Misschien had je dat nooit verwacht, maar toch is het zo. Uit cijfers van het Ierse Daft (een huizensite) blijkt namelijk dat woningen met huisnummer 13 minder vaak verkocht worden en eveneens worden deze woningen voor een lager bedrag verkocht.

Prijsverschil

Het huisnummer verlaagt dus de prijs van een woning. Dat kan natuurlijk ook juist een reden zijn om dit huis te kopen. Deze woningen zijn namelijk gemiddeld 1,8 procent goedkoper. Dat klinkt misschien niet als veel, maar huizen kosten natuurlijk vaak wel zo’n 200.000 euro. 1.8 procent daarvan is natuurlijk wel degelijk bijzonder veel.

Bijgeloof

Naar verluidt heeft dit te maken met bijgeloof. Nummer 13 zou namelijk ongeluk brengen, waardoor mensen geen woning willen met dit nummer. Bewust of onbewust kiezen mensen hier daardoor minder snel voor. Ook worden er minder woningen gekocht op vrijdag de 13de. Dat zijn natuurlijk wel grappige statistieken.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Autistisch jongetje maakt een hele bijzondere vriend

Gezin slaat op de vlucht voor een bosbrand – hun hond blijft echter achter