in

Afwassen terwijl het onweert? Dit is waarom je dat niet moet doen!

Wist jij dat afwassen als het onweert ontzettend gevaarlijk kan zijn? In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over.

Als het onweert, gaan we het liefste gewoon naar binnen. De meeste van ons weten dat we dan ook maar beter niet de ijzeren reling van het balkon moeten aanraken. Dat kan een schok opleveren. Echter is dat niet het enige dat gevaarlijk is! Douchen en afwassen? Laat dan maar even zitten…

Elektriciteit

Als het buiten mooier weer wordt, verhoogt dat het ook het risico tot onweer. De flitsen zien er misschien mooi uit, maar het is ook zeker erg gevaarlijk. Volgens John Jensenisu, specialist in weerveiligheid, kun je beter wegblijven bij artikelen waar elektriciteit doorheen kan. Voornamelijk afwassen en douchen is gevaarlijk.

Als je donder hoort, moet je dat dus proberen te vermijden. Als het eenmaal inslaat, kan de elektriciteit zich namelijk verplaatsen naar het water. Dat kan alle gevolgen van dien hebben: je kunt namelijk geëlektrocuteerd worden.

Onweert het buiten? Pak er dan lekker een boekje bij en ga lekker op de bank zitten. Die afwas kan later ook nog wel. Je douchebeurt kan je vast ook nog wel even uitstellen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Vrouw ontmoet groep chimpansees na 18 jaar opnieuw – herkennen ze haar nog?

Dit 12-jarig meisje krijgt het hele publiek stil