in

Op deze manier maak je een smartphone echt goed schoon

Je smartphone schoonmaken is soms best nog wel een lastige taak. Op deze manier kun je dit echter goed doen!

Vrijwel iedereen heeft een smartphone. Met behulp van het handige apparaatje kan je niet alleen berichtjes sturen, maar kun je ook prachtige foto’s maken, navigeren of videobellen. Er zijn tegenwoordig talloze apps beschikbaar en de mogelijkheden worden steeds uitgebreider.

Soms kan het ook verstandig zijn om je smartphone te poetsen. Dat is vooral het geval als je smartphone een glazen achterkant heeft. Immers wordt dit snel vies en je wilt natuurlijk niet met een vieze smartphone over straat. Dat is echter niet de enige reden om je smartphone te reinigen…

De verkeerde manier

Veel mensen maken een smartphone echter op een verkeerde manier schoon. Eigenlijk is dat best bijzonder. Je smartphone is bijna altijd bij je: op bed, tijdens het koken of wanneer je naar het toilet gaat. Zo’n smartphone is dus ook een bron van bacteriën. Het is dus belangrijk om je smartphone zo nu en dan schoon te maken. Hoe kun je dit goed doen? Gebruik jij bijvoorbeeld antibacteriële doekjes? Dat is dan weer juist geen goed idee.

Hoe maak ik mijn smartphone schoon?

Desinfecterende doekjes zorgen er inderdaad voor dat de bacteriën gedood worden. Echter is dat zeker geen goed idee. Het kan je smartphone namelijk ook beschadigen. Hoe moet het dan wel? Dat is gelukkig erg simpel. Je hebt namelijk een eigengemaakte desinfecterende spray nodig!

Wat heb je nodig?

Voor dit wondermiddeltje heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Zuiver water;
  • 70 procent Isopropanol (Dit kun je online bestellen. Kies voor de variant met 91 pricent);
  • 1 mini sprayflesje;
  • 1 microfiberdoekje.

Zo maak je het wondermiddeltje klaar

Je kunt dit wondermiddeltje ontzettend eenvoudig maken. Vul het flesje voor de helft met water. De andere helft kun je vullen met Isopropanol. Schroef de sluiting dicht en schud het flesje op en neer. Spray vervolgens wat van het middeltje op je smartphone. Dit kun je vervolgens met een doekje schoonvegen. Je scherm is vervolgens weer vrij van bacteriën.

Ga jij dit wondermiddeltje binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Dove hond wordt achtergelaten door zijn baasjes – zijn nieuwe huis is perfect

Slik jij vitamine B6? Wist je dat dat deze klachten kan veroorzaken?