in

Wist je dat dit de Nederlandse methode is?

Kijk jij goed om je heen als je je autodeur opent? Het kan namelijk maar zo zijn dat je onbewust iemand raakt.

Fietsers zijn kwetsbare deelnemers in het verkeer. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat je als automobilist goed oplet of er geen fietsers aankomen. Als je plotseling je autodeur opent, kan dat namelijk flinke gevolgen hebben.

De automobilist wordt vaak ook aansprakelijk gesteld als zij een fietser of voetganger raken. Immers zijn zij namelijk kwetsbare deelnemers in het verkeer. Het is daarom belangrijk dat je goed oplet.

Gelukkig kun je je deur op een bepaalde manier opendoen, zodat je zeker weet dat je geen fietser raakt tijdens het uitstappen. Jaarlijks raken er namelijk weer talloze fietsers gewond vanwege onoplettende, uitstappende autobestuurders.

Je kunt je autodeur gelukkig op een eenvoudige manier opendoen, zonder iemand te raken. Het is een Nederlandse methode en staat in het buitenland ook wel bekend als ‘The Dutch Reach’. Als je uitstapt, gebruik je niet de hand die het dichtstbij de deur zit. Je gebruikt namelijk je andere hand. Je zult op die manier namelijk automatisch in de spiegel kijken! Zo weet je zeker dat er geen fietser aankomt.

Vind jij dit ook een handig idee? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Deze dierenbeul krijgt koekje van eigen deeg

Pasgeboren kitten is achtergelaten in de regen – gelukkig helpt deze vrouw!