in

Dit gebeurt er met je als je teveel Red Bull drinkt!

Red Bull is een oppeppend drankje en wordt veel geconsumeerd. Het is overduidelijk dat deze drankjes niet heel gezond zijn, maar wat gebeurt er als je hier echt te veel van drinkt?

Red Bull: je kunt ervan houden of je vindt het allesbehalve lekker. Alhoewel het drankje je wel een energie boost geeft, is het wel erg ongezond. Immers is het een flinke suikerbom. Als je wilt afvallen, is het drankje dus ook zeker geen aanrader.

In het volgende overzicht kun je precies lezen wat het drankje met je lichaam doet. Natuurlijk kun je het drankje zo nu en dan wel drinken, maar als je het te vaak drinkt zal dat zorgen voor negatieve gevolgen op je lichaam.

Als je het energiedrankje drinkt, zal het na tien minuten al effect hebben op je lichaam. Het effect van cafeïne begint dan al te werken. Niet alleen je bloeddruk gaat omhoog, ook je hartslag zal omhooggaan.

Een half uur tot een uur later zorgt je lever ervoor dat er meer suiker in je bloed terechtkomt. Je pupillen worden daardoor eveneens groter en het zorgt voor een stijgende bloeddruk. Je hersenen zorgen er vervolgens voor dat je niet al te snel moe wordt. De suiker wordt vervolgens omgezet naar vet door je lever.

Na vijf tot zes uur zal de cafeïne in je lichaam weer afnemen. Slik je de pil? Dan kan dit tot wel tien uur duren. Een Red Bull voor het slapengaan is dan ook geen aanrader.

Na twaalf uur zit er helemaal geen cafeïne meer in je lichaam. Na twaalf tot vierentwintig uur later zal je last krijgen van afkickverschijnselen. Je lichaam vraagt om meer van het drankje. Als je het negeert, zal je je slapjes voelen. Ook kan er hoofdpijn in werking treden.

Je kunt je wel voorstellen dat je hier dus ook echt verslaafd aan kan raken. Zo nu en dan een drankje drinken is daarmee ook niet erg. Als je echter iedere dag een blikje Red Bull drinkt, wordt je al gauw bestempeld als verslaafd. Meerdere blikjes per dag is ook totaal niet aan te raden. Drink het daarom met mate.

Deze 94-jarige eenzame man laat zwembad bouwen voor de hele buurt

Dit achtjarig gehandicapt jochie gaat zijn droom achterna