in

Onnodig sterven er jaarlijks honderden veulentjes – deze vrouw heeft daar een reactie op

Ieder jaar gaan er weer onnodig circa 100 veulentjes dood aan zogeheten ‘nurse mare foals’. Deze vrouw heeft daar een passende reactie op.

Deze hulpeloze, pasgeboren veulentjes kunnen alleen maar overleven als hun moeder melk gaat produceren. Na de geboorte worden de veulentjes echter weggehaald bij hun moeder. Vervolgens krijgt het veulentje een fokmerrie toegewezen.

Die veulens zijn dan veel geld waard. Ze worden ook gefokt om deze reden. De moeder zelf kan het simpelweg niet aan om zoveel veulens te voeden. Ze wordt namelijk direct weer gedekt, want de volgende geboorte moet er alweer aankomen. Het is een big business in de paardenbranche.

De vrouw uit deze video, Victoria, snapt er echter helemaal niets van. Zij kan zich maar amper voorstellen dat men deze dieren ziet als een industrie. Ze kan het niet over haar hard verkrijgen. Ze heeft er daarom een passende reactie op.

Bekijk de onderstaande video maar eens.

Vind jij dit ook een bijzondere video? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Tapdansen blijkt voor dit meisje toch wat moeilijker dan verwacht

Deze man verrast iedereen met zijn talent