in

Dit moet wel het mooiste paard ter wereld zijn

Regelmatig worden er topmodel-shows georganiseerd voor mensen. Ditmaal gaat het echter om dit prachtige paardenras!

Paarden zijn bijzondere dieren. Ieder paard heeft wel iets bijzonders. Er zijn natuurlijk ontzettend veel paardenrassen. Het ras, Akhlal-Teke, wordt gezien als het mooiste paardenras ter wereld.

Het paardenras komt oorspronkelijk uit Turkmenistan. In het land zijn de dieren ook het nationale symbool. De dieren behoren tot de meeste edele dieren ter wereld. De paarden staan onder andere bekend om hun schoonheid, hun snelheid en hun uithoudingsvermogen. Deze paarden lijken wel goudgekleurd en zijn erg prachtig om te zien.

De schattingen lopen uiteen, maar men denkt dat er circa 3.500 levende exemplaren zijn. De meeste exemplaren wonen in Turkmenistan en Rusland. Echter wonen er ook een aantal paarden in Duitsland en in de Verenigde Staten.

Het paard van de onderstaande foto is woonachtig in Turkije. In China worden de paarden ook wel de ‘hemelse paarden’ genoemd. De ogen van de paarden zijn amandelvormig en dat ziet er erg bijzonder uit. Zowel de manen als de staart zien er dun uit. Ook beschikken de dieren over een lange, gespierde rug. Het slanke lichaam heeft ook nog een prachtige diepe borst.

Geplaatst door Pascal Mouawad op woensdag 16 maart 2016

De paarden lijken dan ook haast een sprookje! Het bijzondere uithoudingsvermogen werd in 1935 wel bewezen. Een groep Turkmeense ruiters heeft namelijk een afstand afgelegd van maar liefst 2.500 mijl. Deze tocht van Asjchabad naar Moskou werd afgelegd in 84 dagen. Gedurende de reis moesten de paarden maar liefst drie dagen door de woestijn open zonder water.

Bekijk de onderstaande video maar eens over dit bijzondere paardenras!

Vind jij dit ook een prachtig paardenras? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Tapdansen blijkt voor dit meisje toch wat moeilijker dan verwacht

Deze man verrast iedereen met zijn talent