in

Duikers redden opgesloten zeedieren van zeebodem

In Indonesië kan je prachtig duiken, maar er zijn ook een aantal praktijken in het land waar je iets minder vrolijk van wordt. Deze duikers treffen zeedieren aan in kooien en besluiten direct in actie te komen.

Deze duikers waren op zoek naar onderwatergrotten. Als zij aan het duiken zijn, komen zij nietsvermoedend een aantal onderwaterkooien tegen. Hierin zitten een aantal zeekoeien in opgesloten, welke een bedreigde diersoort vormen. Deze zeekoeien zaten zelfs vast met kettingen aan hun staart.

Dit moet natuurlijk mensenwerk zijn geweest. De duikers bedenken zich niet en besluiten direct in actie te komen.

Toen zij begonnen aan hun reddingactie, bleek het al gauw dat de lokale visgemeenschap de kooien had neergezet. De vissers hadden er zelfs een klein bedrijfje van gemaakt, want ze lieten toeristen betalen als zij wilden zwemmen met de zeekoeien. Dat is natuurlijk belachelijk! Ook de toeristen die hiervoor betalen moeten zich natuurlijk schamen.

De zeekoeien waren nog erg jong en konden geen kant op. De arme zeedieren zaten onder de wonden en konden geen kant op. Dat betekende ook dat de arme zeekoeien al een flinke poos vastzaten.

De lokale vissers hadden al beloofd dat zij de dieren zouden laten vrijlaten. Echter bleek dat toch niet te gebeuren. Met behulp van een onderwatercamera maakte de duikers foto’s en video’s van de arme dieren. Deze overhandigde zij aan de lokale politie.

De lokale autoriteiten werden ingelicht en besloten direct om in actie te komen. Gelukkig werden de illegale praktijken eindelijk stopgezet. De zeedieren werden bevrijd en konden weer rustig zwemmen.

Ben jij ook tegen dierenmishandeling? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie.

Tapdansen blijkt voor dit meisje toch wat moeilijker dan verwacht

Deze man verrast iedereen met zijn talent