in ,

Deze huisgemaakte ‘wrikkel’ kalmeert honden onder bepaalde omstandigheden

Honden kunnen onder bepaalde omstandigheden nerveus zijn. Met deze doe-het-zelf-wrikkel kun je je honden gemakkelijk kalmeren.

Volgens velen zijn honden de beste vrienden van de mens. De trouwe viervoeters zijn altijd aan je zijde en doen graag van alles voor je.

Alhoewel honden vaak gelukkig zijn, wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat honden niet nerveus kunnen zijn. Honden kunnen namelijk onder bepaalde omstandigheden, net als mensen, nerveus zijn. Zo hebben honden vaak ook hun eigen fobieën. Denk maar eens aan een autoritje of harde onweersbuien. Het zijn gebeurtenissen die voor veel honden geen pretje zijn.

Soms is autorijden met een viervoeter nou eenmaal wel nodig, bijvoorbeeld wanneer je naar de dierenarts moet. Gelukkig is er manier om je hond te kalmeren, waardoor je viervoeter minder nerveus is.

Je kunt namelijk een doe-het-zelf-wrikkel uitvoeren bij je hond. Daarvoor heb je een stuk stof nodig in de lengte en breedte van een sjaal. Hieronder lees je hoe je deze techniek toepast.

Start bij de borst van je hond

Wikkel het stuk als eerste op de borst van je hond. Je wikkelt het stuk stof vlak onder het hoofd. Dat lijkt in eerste instantie een beetje gek, maar het is erg eenvoudig. Bekijk de bovenstaande afbeelding: hier kun je stap voor stap zien hoe je het proces uitvoert.

De halve wrikkel zorgt ervoor dat je hond zich veilig en vertrouwd voelt. Voor een hond is dat hetzelfde idee als wanneer jij hemzelf vasthoudt. Dat is wel zo’n fijn idee.

Het is niet alleen nuttig, maar ook nog eens erg stijlvol. Je kunt een stukje stof gemakkelijk kopen in de winkel en het kost vrijwel niets. Tijdens angstige situaties voelt je hond zich dan direct beschermd.

Een halve wrap maken kost ook nog eens erg weinig tijd. Je kunt ervoor kiezen om eentje rechtstreeks op het internet te kopen, maar je kunt ook zelf een eentje maken. Veel dierenliefhebbers zweren erbij: het werkt echt.

De meeste mensen denken dat alleen kleine honden nerveus kunnen worden. Daar is echter niets van waar. Ongeacht de grootte of lengte van een hond, kan iedere viervoeter nerveus worden. Ook oudere honden kunnen in de war raken. Een halve wrikkel helpt hen gemakkelijk kalmeren.

Als je hond al nerveus is, kan het best wel lastig zijn om een halve wrikkel bij hem om te doen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om eerst thuis te oefenen op een knuffeldier. Je leert dan de kneepjes van het vak en je kunt het dan gemakkelijker uitvoeren op je eigen hond. Als je de halve wrikkel al nerveus bij je eigen nerveuze hond uitvoert, zal je hond dat ook zeker merken. Dat kan juist zorgen voor een negatief effect.

Als je eenmaal veel geoefend hebt, kun je de halve wrikkel gemakkelijk uitvoeren. Je zult direct al merken dat je hond kalmeert onder bepaalde omstandigheden.

Het zal in het begin ongetwijfeld een beetje gek zijn voor de meeste honden. Echter passen de viervoeters zich erg snel aan.

Het is een trefzekere manier als je je hond op de goede manier inpakt.  Tijdens stressvolle situaties zal je hier ongetwijfeld veel plezier van hebben.

Als je nog een puppy hebt, is het belangrijk dat je het direct probeert! Deze jonge honden hebben er nog jarenlang plezier van. Het is in ieder geval de moeite waard om het te proberen.

Vind jij dit ook een handige tip? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie!

Uil zit vast en kan niet meer wegvliegen – dan wordt hij gered!

Een uniek pannenkoekenontwerp maken?