in

Zelfs de smerigste vaat maak jij schoon met behulp van dit stappenplan

Heb je iets lekkers gemaakt, dat een vieze vaat heeft achtergelaten? Volg dit eenvoudige stappenplan!

De vaat schoonmaken is niet altijd even gemakkelijk. Bij sommige gerechten wordt het wel een erg groot rommeltje, maar hoe maak je dit dan het beste schoon?

Schrobben is niet altijd de beste optie. Het duurt erg lang en je hebt niet altijd het beste resultaat. Ook als je de duurste keukenmaterialen hebt gekocht, betekent dat nog niet dat alles erg gemakkelijk schoon te krijgen is.

Gelukkig is er een eenvoudige methode om je pannen (en eventueel ovenschalen) écht goed schoon te krijgen. Volg dan het volgende stappenplan.

Stappenplan pannen schoonmaken

Stap 1: Voeg een vochtig doekje of droogtrommeldoekje in het midden van de pan. Ieder merk en formaat doet hetzelfde kunstje: je kunt dus ook prima het goedkoopste merk vochtige doekjes kopen.

Stap 2: Voeg warm water toe aan de pan. Voeg het direct over het vochtige doekje heen. Je kunt dit het beste in de gootsteen doen.

Stap 3: Voeg vervolgens een flinke hoeveelheid afwasmiddel toe aan de pan. De gehele pan moet bedekt zijn met wat afwasmiddel, dus verspreid het zoveel mogelijk.

Stap 4: Je kunt met behulp van het vochtige doekje het afwasmiddel nu goed verspreiden over de pan. Het is nog niet nodig om direct de gehele pan schoon te maken. Je hoeft alleen het afwasmiddel maar te verspreiden met behulp van het vochtige doekje.

Stap 5: Wacht nu een uur, zodat het afwasmiddel goed kan intrekken. Ondertussen kun je iets anders gaan doen.

Stap 6: Je kunt nu het vochtige doekje uit de pan verwijderen. Met behulp van een spons kun je de pan schoonmaken. De restjes van het voedsel dat nog in de pan zit, kun je nu erg gemakkelijk schoonmaken.

De pan is nu helemaal schoon! Uiteraard werkt deze handige tip ook voor ovenschalen, als je bijvoorbeeld een heerlijke lasagne hebt gemaakt. Zelfs de pannen en ovenschalen, waarvan je denkt dat het té smerig is, kun je gemakkelijk schoonmaken met behulp van dit handige stappenplan.

Vind jij dit ook een handig stappenplan? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Wat een bijzondere lichtshow is dit

Marine Sri Lanka treft wel iets heel vreemds aan in de zee