in

Kaneel strooien in de tuin? Zeker weten. Lees hier waarom

Kaneel gebruiken voor in de tuin? Het zal niet het eerste tuingereedschap zijn waar je aan denkt. Toch is kaneel een heel handig kruid. En niet alleen voor in gerechten zoals appeltaart of op de koffie.

Anti mierenmiddel

Het is een onbekend, maar heel probaat middel tegen een aantal vervelende plagen in je tuin. Wat te denken van mieren? Met behulp van kaneel kun je deze kleine plaaggeesten heel doeltreffend en vooral ook milieuvriendelijk bestrijden.

Strooi kaneel op de plekken waar je geen mieren meer kunt gebruiken. De kaneel tast per direct het reukvermogen van de mieren aan. Ze zijn niet meer in staat om te ruiken of er wat te eten ligt en zullen zelfstandig hun biezen pakken en vertrekken van de plaatsen waar jij kaneel gestrooid hebt.

Insecten verjagend

En dit geldt niet alleen voor mieren. Ook veel andere insecten hebben een hekel aan de geur van kaneel en zullen je ongestoord van je rust laten genieten zolang je de heerlijke geur van dit kruid in je buurt hebt.

Anti schimmel kruid

En wat te denken van kaneel als antischimmelmiddel? Kaneel werkt heel effectief tegen schimmels en paddenstoelen. Strooi wat kaneelpoeder rond jonge plantjes en zaadjes en ze zullen niet door vervelende schimmels aangetast worden.

Talentvolle peuter danst op straat en steelt de show

Bange hond leidt mensen naar een heel gewoon huis toe, wat ze binnen aantreffen is hartverscheurend