in

De beste natuurlijke alternatieven voor antibiotica

Als je een infectie oploopt, is het raadzaam om naar de huisarts te gaan. Vaak krijg je dan antibiotica voorgeschreven.

Antibiotica is een handig middel, maar als je het te vaak krijgt is het juist erg slecht voor je. Bij overmatig gebruik kan je lichaam namelijk minder gezonde bacteriën aanmaken. Dat is iets wat je moet voorkomen! Daarom mag je het dus ook niet te vaak voorgeschreven krijgen.

Natuurlijk willen we het lichaam juist sterker maken én zeker niet zwakker. Dat proberen we op allerlei manieren. Er zijn gelukkig ook een aantal natuurlijke producten die bijdragen aan een goede gezondheid.

De onderstaande producten zijn efficiënt en zijn veel voordeliger dan medicijnen. Handig om te weten!

Gember

Gember is een handig hulpmiddel bij het bestrijden van een griepje. Het is tevens goed voor misselijkheid, maagproblemen en spierpijn. Het product kun je gelukkig gewoon bij de lokale supermarkt kopen: erg handig dus.

Kaneel

Kaneel is een handig artikel voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het is dus vooral handig voor mensen met diabetes. Ook kan het schimmelinfecties bestrijden.

Knoflook

Een paar teentjes knoflook per dag consumeren is ook erg verstandig. Het gaat namelijk bacteriën, infecties en virussen tegen.

Uien

Uien hebben soortgelijke gezondheidsvoordelen als knoflook, want ook dit product gaat bacteriën, infecties en virussen tegen. Bij voorkeur eet je het rauw, want tijdens het koken gaan er bepaalde voedingsstoffen weg.

Grapefruits

Tot slot kun je nog grapefruits eten! Dit gaat schimmels en infecties tegen. Het fruit zit bovendien boordevol gezonde vitaminen, die ervoor zorgen dat je veel minder snel ziek wordt.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Deze show met een krokodil gaat niet helemaal zoals verwacht

26-jarige vrouw werd recent moeder – maar plotseling stort haar leven in elkaar